Interessant:

Nokia N900 arriveert

nieuws 27 augustus 2009 om 13:48

Nokia inroduceert de N900, een innovatieve fulltouch internet tablet draaiend op een compleet nieuw besturingssysteem. Bellen is mogelijk middels een bluetooth-headset.

De Nokia N900 draait op de nieuwe Maemo 5 software. Dit is een op Linux gebaseerd besturingssysteem. "Met de nieuwe Maemo 5 software kunnen gebruikers van de Nokia N900 tientallen applicaties simultaan draaien, terwijl ze tegelijk de gsm functionaliteit, het touchscreen en het QWERTY toetsenbord kunnen blijven gebruiken." aldus Nokia.

Nokia N900
Nokia N900 productfoto

De Nokia N900 draait op een krachtige ARM Cortex-A8 processor en heeft tot 1GB toepassingsgeheugen. In combinatie met OpenGL ES 2.0 grafische acceleratie is, naar eigen zeggen, multitasking van PC-niveau mogelijk. Wisselen tussen applicaties is heel eenvoudig, omdat alle actieve content voortdurend via het dashboard beschikbaar is. Handig is de mogelijkheid om het panoramische startscherm verregaand te personaliseren met shortcuts, widgets en applicaties.

De hoge schermresolutie (800 x 480 pixel) zorgt voor een compacte, maar relatief goede surfervaring, waarbij betrekkelijk weinig horizontaal gescrolld hoeft worden. De ingebouwde browser draait op techniek van Mozilla (Firefox) waardoor sites op de N900 identiek zijn aan sites op de desk- of laptop. Flash wordt ondersteund. Snelle internetconnectiviteit is via HSPA (10/2) en Wifi gewaarborgd.

Voor efficient gebruik is de N900 voorzien van zowel een touchscreen als een compleet QWERTY toetsenbord. Instant messaging, sms'en emailen en browsen wordt hierdoor een fluitje van een cent.

Overige specificaties die het noemen waard zijn, zijn de 32 GB opslagcapaciteit en een 5 megapixel camera met Carl Zeiss lens. De Nokia N900 verschijnt in het vierde kwartaal van 2009 en zal rond de 600 euro kosten zonder abonnement.

portablegear.nl


Gerelateerde producten

Gerelateerd nieuws