Interessant:

Nokia Booklet 3G aangekondigd

nieuws 24 augustus 2009 om 13:24

Nokia heeft vandaag de Nokia Booklet 3G uitgebracht; het is de eerste mini-laptop van het Finse bedrijf; dit 10-inch model beschikt over 3G/HSDPA, WiFi en aGPS.

De Nokia N97 had al veel weg van een mini-laptop, maar de Booklet 3G is daadwerkelijk een netbook. Over een Nokia netbook gingen al lange tijd geruchten, vooral nadat Nokia een samenwerking met chipfabrikant Intel had aangekondingd. De Booklet 3G draait dan ook op Windows (of dit XP of Windows 7 Starter is, is nog niet bekendgemaakt) en maakt gebruik van een Intel Atom-processor, zoals we inmiddels gewend zijn van netbooks.

Nokia Booklet 3G

De Nokia Booklet 3G weegt slechts 1,25 kilogram en biedt een accuduur van 12 uur, maar echt bijzonder zijn de uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden. Naast WiFi krijg je namelijk standaard de beschikking over 3G/HSDPA voor snelle internettoegang, onder andere tot Nokia's Ovi-services.

De Booklet 3G beschikt verder over een 120GB harddisk, een HDMI-poort, een ingebouwde webcam, Bluetooth en een SD-cardreader. aGPS (met Ovi Maps) is eveneens geintegreerd. Nokia zal de Booklet 3G op 2 september op de Nokia World 09 officieel aan het publiek voorstellen; ook de prijs wordt dan bekendgemaakt. Dan worden overigens ook de Nokia N97 Mini en de Nokia N900 smartphones verwacht.

portablegear.nl