Interessant:

Navigatie-editie van Nokia 5800 geintroduceerd

nieuws 21 augustus 2009 om 15:13

Nokia heeft de Nokia 5800 Navigation Edition, een GPS-editie van de Nokia 5800 XpressMusic, geintroduceerd; het toestel komt met een voorgeinstalleerde editie van Ovi Maps en met een carkit.

De Nokia 5800 XpressMusic was Nokia's eerste echte populaire touchscreen-toestel en de telefoon is inmiddels een echte melkkoe voor Nokia aan het worden. De Finnen introduceerde met de Nokia 5530 XpressMusic al een goedkopere editie van het toestel en in Engeland kwam er zelfs een speciale Star Trek Edition van de 5800 op de markt.

Nu komt er met de Nokia 5800 Navigation Edition dan weer een andere variant van het toestel op de markt - ditmaal met de focus op navigatie, zoals de naam al doet vermoeden. De voornaamste verschillen met de 5800 XpressMusic zijn dat dit toestel standaard beschikt over gesproken navigatie-instructies voor voetgangers en auto's en over de laatste (voorgeinstalleerde) versie van Ovi Maps voor een optimale navigatie-ervaring. Tevens wordt de 5800 Navigation Edition standaard geleverd met een carkit, waarmee je hem eenvoudig - net als een echt navigatiesysteem - in je auto installeert.

Nokia 5800 Navigation Edition

Hoewel navigatie dus het sleutelwoord is voor de 5800 Navigation Edition wil dat niet zeggen dat je er verder niets mee kan. Je krijgt immers nog altijd de beschikking over het Symian S60-besturingssysteem en een 3,2 touchscreen waarop je alle multimedia-mogelijkheden (mediaspeler, FM-radio, 3,2 megapixel camera met Carl Zeiss-lens, Office-document viewer) eenvoudig activeert. Dankzij ondersteuning van WiFi en HSDPA kan je op het toestel ook nog altijd snel internetten.

De Navigation Edition van de Nokia 5800 is verkrijgbaar vanaf het einde van het derde kwartaal van 2009 en kost rond de 340 euro.

portablegear.nl