Interessant:

Netbook-fabrikanten zetten in op tablet-pc's

nieuws 11 augustus 2009 om 10:30

Na het enorme succes van de conventionele netbook verschuiven de belangrijkste netbook-fabrikanten hun aandacht naar tablet-netbooks met een touchscreen.

Tablet-netbooks worden ook wel MID's (Mobile Internet Devices) of soms zelfs eenvoudigweg Internet Tablets genoemd. Bijzonder is dat dit netbooks zijn met een verstelbaar touchscreen of met alleen een touchscreen en zonder toetsenbord. Een bekend verkrijgbaar model in deze categorie is de Asus Eee PC T91.

DigiTimes weet te melden dat ook MSI en HP in 2010 een 10-inch tablet-netbook op de markt zullen brengen. Ook Dell zou van plan zijn om met een touchscreen-netbook te komen en Asus heeft al een opvolger van de Eee PC T91 klaar staan. Belangrijk voor deze fabrikanten is de komst van Windows 7, dat speciaal geschikt is voor bediening met een touchscreen-interface.

Daarnaast zijn er nog twee fabrikanten die geen gebruik maken van Windows 7 en naar verluidt ook met een tablet-netbook op de markt komen. Apple zou van plan zijn om een MacBook Touch uit te brengen en Nokia heeft met de Nokia N900 Rover een geavanceerde Internet Tablet in de planning staan.

DigiTimes