Interessant:

Hema rectificeert prepaid-tarieven

nieuws 3 augustus 2009 om 08:21

De HEMA heeft een vergelijkend overzicht van prepaid-tarieven gerectificeeerd. In het eerste overzicht stonden enkele fouten die een goede vergelijking verhinderden.

Het overzicht met foutieve prepaid-tarieven verscheen in de HEMA-folder nummer 12 (geldig van 3 augustus t/m 6 september 2009). De rectificatie viel tegelijktijdig met de folder in de bus.

Telfort kwam er in eerste instantie erg bekaaid vanaf; volgens de HEMA kon er met Telfort niet gebeld worden naar Suriname, Marokko en Belgie. In de rectificatie zet HEMA dit recht.

Overigens heeft de HEMA goed gekeken met wie ze zichzelf vergelijkt. In het overzicht staan enkel de dure prepaid-aanbieders, KPN, Telfort, Hi, T-Mobile en Vodafone. Simyo, Lowcall en Tele2 prepaid, die nationaal (in het algemeen) goedkoper zijn dan de HEMA, ontbreken.

Update In eerste instantie meldde PortableGear dat ook het gerectificeerde overzicht niet klopte. Dit is niet juist. De redactie had abusievelijk de vermelde tarieven vergeleken met roaming-tarieven. Daar het gaat om gesprekken vanuit Nederland naar andere landen betreft het geen roaming en gelden dus de hogere tarieven. Enkele oplettende lezers attendeerden ons daar op. Het blunderen in onze eerste kop 'Hema blundert met prepaid-tarieven' slaat dus niet op de Hema maar op onszelf.

prepaid-vergelijk.nl