Interessant:

Windows Phone: andere naam voor Windows Mobile

nieuws 31 juli 2009 om 10:15

Naar aanleiding van een publicatie op de site The Inquirer schreven diverse media de afgelopen dagen dat Windows Mobile hernoemd wordt naar 'Windows Phone', iets wat eigenlijk al lang in de lijn der verwachting ligt.

Bij de aankondiging van Windows Mobile 6.5 op het Mobile World Congress 2009 in februari spreekt Microsoft zelf ook al over nieuwe 'Windows Phones', zoals te lezen is in het officiŽle persbericht. Als voorbeelden hiervan geeft Microsoft in het persbericht de LG GM730, HTC Touch Pro2 en HTC Touch Diamond2. Deze toestellen zijn echter toch niet actief uitgebracht onder de Windows Phone-vlag.

Op de TeleVisie 2009-beurs in Nieuwegein in april bevestigde Maarten Sonneveld, verantwoordelijk voor de mobiele tak van Microsoft Nederland, tegenover PortableGear dat Microsoft op termijn actief "Windows Phones" zal gaan promoten, dus het is niet geheel verrassend als het besturingssysteem zelf ook zo gaat heten. Onder de Windows Phone-noemer zal zowel Windows Mobile 6.1 als 6.5 gaan vallen - en later ook Windows Mobile 7.

Een latere generatie Windows Phones zal ook beschikken over een aparte "Windows"-toets, zoals bekend van laptops en PC's. Maar uiteindelijk is "Windows Phone" dus gewoon een andere naam voor het Windows Mobile-besturingssysteem.

The Inquirer