Interessant:

Nokia N97 versus HTC Hero

nieuws 31 juli 2009 om 09:30

De Nokia N97 en de HTC Hero zijn de populairste smartphones van het moment - maar welke moet je zelf nu kiezen? PortableGear helpt je op weg bij het maken van een keuze.

Als je overweegt een nieuwe smartphone aan te schaffen, moet deze er natuurlijk niet alleen goed uitzien, maar je wil ook weten wat je ermee kan en wat het kost. In de onderstaande tabel vind je de belangrijkste functionaliteiten van de Nokia N97 en HTC Hero en kan je zien waarin welk toestel het beste is.

Conclusie: de HTC Hero wint het op enkele belangrijke terreinen van de Nokia N97. Het toestel heeft een vloeierende bediening dankzij het multitouch-interface (zodat je met meerdere vingers tegelijk items kan selecteren) en Google's Android-besturingssysteem. De N97 ondersteunt geen multitouch en draait op het inmiddels enigszins verouderde Symbian-besturingssysteem, waardoor deze smartphone een stuk moeizamer te bedienen is in vergelijking met de Hero. Voor degenen die echter veel typen is de aanwezigheid van een fysiek qwerty-toetsenbord echter wel een groot pluspunt.

Op het gebied van opslagcapaciteit is de Nokia N97 echter onovertroffen met maar liefst 32GB intern geheugen; daar steekt de Hero bijna bleekjes bij af met 'slechts' 700MB intern geheugen. Qua multimediafunctionaliteiten verschillen de toestellen niet veel van elkaar: elk beschikt over WiFi, HSDPA, GPS en een ingebouwde kompas. Beide telefoons hebben een 5 megapixel camera, maar met de N97 maak je toch net wat betere foto's dankzij een LED-flitser en Carl Zeiss-lens. Als je echter niet per se een fysiek qwerty-toetsenbord tot je beschikking hoeft te hebben, is de Hero toch net wat aantrekkelijker dan de N97. Niet alleen is de bediening een stuk soepeler, ook de (advies)prijs van een los toestel zonder abonnement is daarbij nog eens bijna 180 euro lager.

HTC Hero vs. Nokia N97

portablegear.nl