Interessant:

Creative Zii Egg: Android-smartphone

nieuws 30 juli 2009 om 10:42

Creative heeft de Zii Egg uitgebracht, een apparaat waarvan niemand eigenlijk precies weet wat het is of wat je ermee moet, maar toch interessant is aangezien het Android-label eraan hangt.

Eerder dachten we dat Creative met een Zii mediaspeler op de proppen zou komen, maar de Zii Egg is toch net iets anders. Met dit toestel kan je namelijk ook internetten via WiFi. Het is niet mogelijk om er een SIM-kaart in te stoppen en ook 3G wordt niet ondersteund, dus de Zii Egg is geen smartphone in de ware zin des woords.

Creative Zii Egg

De Zii Egg, die qua uiterlijk erg lijkt op de Apple iPod touch, draait op Android of een nieuw eigen besturingssysteem van Creative, Plaszma OS genaamd. Het toestel beschikt over een 3.5" touchscreen, twee ingebouwde camera's, HD-videoweergave, X-Fi audio-technologie, GPS, Bluetooth, 32GB intern geheugen en een SD/SHDC-geheugenkaartslot.

De Creative Zii Egg is in eerste instantie "bedoeld voor ontwikkelaars". Op termijn komt het toestel eventueel ook voor consumenten beschikbaar. In Europa zal dit hybride apparaat - die dus over veel technologie beschikt, maar waarvan de doelgroep of categorie volstrekt onduidelijk is - waarschijnlijk nooit op de markt komen. In de VS kost de Zii Egg 199 dollar.

Zii.com