Interessant:

Nijmeegse Vierdaagse volgen via mobieltje

nieuws 28 mei 2009 om 08:30

Het is mogelijk om deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse in juli te volgen dankzij hun mobieltjes; op internet kan je bijhouden waar je vrienden of familie zich bevinden op de route.

Voorwaarde is wel dat de deelnemer die je wilt volgen gebruik maakt van het KPN-netwerk (dit zijn ook gebruikers van o.a. Hi, Telfort, KPN/Debitel, AH mobiel, HEMA, Rabo mobiel, Simpel, Simyo). Een speciaal systeem kan de locatie van het mobieltje van de wandelaar vaststellen en vervolgens kan je op internet zien waar hij of zij zich bevindt. Om het systeem te kunnen gebruiken, moet je wel het betreffende nummer vooraf registreren op de site van de Vierdaagse.

Het systeem zal ook gebruikt worden om noodgevallen (als er gebeld wordt naar 112) snel te traceren. Tevens is het handig voor de marsleiding om snel opstoppingen op het spoor te komen.

De 'Volg deelnemers' -service kost € 1,50 per dag. Het bekijken van de positie van een wandelaar via het internet is gratis. Het opvragen van die positie via sms zal € 0,90 per keer gaan kosten.

4daagse.nl