Interessant:

Nokia introduceert update Ovi Maps

nieuws 21 mei 2009 om 10:20

Nokia heeft de nieuwste versie van Ovi Maps ge´ntroduceerd, een applicatie die volledige synchronisatie en contentuitwisseling biedt tussen je mobieltje en internet.

Nokia Ovi Maps is een nieuwe ontwikkelingsstap in de sociale locatiediensten van Nokia. Traditionele statische bitmapkaarten, zoals gebruikt op het web, worden vervangen door Nokia's dynamische vector-grafische kaarten als browser voor persoonlijke navigatie- en locatiedoeleinden.

Nokia maakte ook de introductie van de Ovi Maps Player API bekend, een interface waarmee de Ovi Maps-applicatie met simpele JavaScript-technologie in elke compatibele website kan worden ge´ntegreerd.

Nokia Ovi Maps

De nieuwe versie van Ovi Maps biedt verder onder meer ook hoge-resolutie satellietbeelden en terreinkaarten (zowel in 2D als 3D), 3D-oriŰntatiepunten van meer dan 200 steden, rotatie- en kantelfuncties, een nachtstand, een voetgangersmodus en de mogelijkheid om op het web adressen en bezienswaardigheden te zoeken en deze vervolgens op te slaan bij je favorieten. Als je een geschikte mobiele telefoon hebt kan je alles rechtstreeks tussen mobieltje en web synchroniseren.

Ovi Maps Beta op het web is beschikbaar via www.maps.ovi.com. De nieuwste versie van Ovi Maps Beta voor jouw toestel kun je downloaden via Nokia Betalabs op www.nokia.com/betalabs/maps. Nokia introduceerde de Ovi Store op het Mobile World Congress 2009.

Nokia