Interessant:

Anticonceptie-pil online bestellen

nieuws 19 mei 2009 om 09:30

Via SMSdePil.nl is het al enige tijd mogelijk om online een anticonceptie-pil te bestellen; na het versturen van een SMS krijg je de pil binnen 3 werkdagen thuisgestuurd.

Nadat je je bij SMSdePil heb aangemeld krijg je door het sturen van een SMS naar 3010 de anticonceptiepil thuis gestuurd binnen 3 werkdagen. Je moet overigens wel eenmaal het originele pilrecept van de huisarts inleveren bij SMSdePil.nl. Dat is echter voldoende om in het vervolg direct de pil per SMS te bestellen. Je hoeft dus niet nog een keer na de huisarts voor een recept als de pillen op zijn.

De bestelling wordt door Thio Apotheek klaargemaakt en naar je opgestuurd. Je krijgt op afgesproken tijden gratis een herinnering per SMS voor een nieuwe bestelling. Hierdoor hoef je je niet meer druk te maken over vervolgbestellingen en zit je nooit meer zonder.

De kosten worden rechtstreeks gedeclareerd bij je zorgverzekeraar. Bij de eerste bestelling krijg je 2,50 euro teruggestort.

In Engeland werden in 2004 dames per SMS aan de pil herinnerd. In 2009 konden 11-jarige meisjes in dat land ook een morning-afterpil per sms bestellen.

SMSdePil.nl