Interessant:

iPass lanceert zakelijke WiFi oplossing iPhone

nieuws 7 mei 2009 om 08:30

iPass heeft een zakelijke WiFi oplossing voor de iPhone en iPod touch gelanceerd; daarnaast worden ook apparaten ondersteund die draaien op het Nokia S60-besturingssysteem.

iPass kondigt daarnaast de beschikbaarheid aan van nieuwe versies van zijn iPassConnect mobility manager-software voor apparaten met Apple MacOS X en Nokia S60-besturingssystemen. Met deze toevoegingen, breidt iPass de ondersteuning voor de iPass Mobile Office dienst uit naar platformen die samen circa 70 procent vertegenwoordigen van alle smartphones die in het vierde kwartaal van 2008 werden verkocht. Met de ondersteuning voor Blackberry die later dit jaar staat gepland zal dit percentage richting de 90 procent gaan.

Internationale zakelijke reizigers kunnen hun voordeel halen door toegang het iPass netwerk dat meer dan 100.000 WiFi hotspots omvat. Hierdoor kunnen astronomische 3G roaming kosten worden voorkomen, zoals recentelijk het geval was bij een man die een rekening van 62.000 dollar ontving voor het downloaden van een film tijdens verblijf in Mexico. Dergelijke verrassingen kunnen een negatieve impact hebben op zowel het budget voor connectiviteitsdiensten als de reputatie van de IT afdeling.

Om extra kosten te voorkomen, maakt iPass het nu mogelijk voor gebruikers om een enkel flat-fee abonnement te gebruiken op meerdere apparaten. De nieuwe software is per direct te downloaden en te gebruiken door klanten van iPass.

iPass