Interessant:

Kodak kondigt Zx1 en Zi6 aan in Nederland

nieuws 8 april 2009 om 08:00

Kodak heeft op de TeleVisie-beurs in Nieuwegein aangegeven sterk in te gaan zetten op Pocket Video Cams; in Nederland komen de Kodak Zx1 en Zi6 beschikbaar.

Pocket Video Cams zijn compacte handzame camera's die speciaal zijn ontworpen om eenvoudig en snel korte video's te maken en deze direct te kunnen uploaden naar sites als YouTube of Photobucket. Bekende Pocket Video Cams van andere fabrikanten zijn onder andere de Creative Vado (HD) en Flip Mino (HD).

Kodak gaf op de TeleVisie-beurs dus aan ook flink te gaan inzetten op Pocket Video Cams met de Kodak Zx1 en Kodak Zi6. De Kodak Zx1 heeft geen intern geheugen, maar wel een sleuf voor SD/SHDC-geheugenkaarten. Met de Zx1 kun je video in HD opnamen en tevens eenvoudig video's bewerken en uploaden naar YouTube. Het toestel maakt gebruik van 2 AA-batterijen voor de energievoorziening.

Kodak Zx1

Ook met de Kodak Zi6 kan je video in HD opnemen en eenvoudig naar YouTube uploaden. Om het extra makkelijk te maken heeft deze Pocket Video Camera een ingebouwde USB-poort. Voor de opslag van video moet je ook bij dit toestel gebruik maken van een SD/SHDC-kaart. De Zi6 heeft verder een helder 2,4 inch display waarop je goed je video's kan terugzien. De Zi6 haalt zijn energie eveneens uit AA-batterijen. Oplaadbare batterijen en oplader worden meegeleverd.

Kodak Zi6

De Kodak Zx1 is beschikbaar in het blauw, roze, geel, zwart en rood en kost €149 (incl. BTW). De Kodak Zi6 is verkrijgbaar in het roze en zwart en kost €179 (incl. BTW).

portablegear.nl