Interessant:

Cisco koopt Flip Video-producent Pure Digital

nieuws 20 maart 2009 om 09:58

Cisco heeft een overnamebod gedaan op Pure Digital Technologies, makers van de populaire compacte "YouTube"-camera's als de Flip Mino en Flip Mino HD.

"De acquisitie van Pure Digital is belangrijk voor Cisco's strategie die erop gericht is om ons momemtum uit te breiden in de mediawereld van vandaag de dag en om in te zetten op visueel netwerken", aldus Ned Hooper, senior vice-president van Cisco. "Pure Digital heeft met Flip Video een revolutie teweeggebracht op de manier waarop mensen video's maken en delen. De acquisitie zal Cisco's consumentenaanbod naar een nieuw niveau tillen wat betreft video- en communicatiecapaciteiten".

Flip Mino HD

Pure Digital's Flip Video is al meer dan 2 miljoen keer verkocht en spreekt vooral in de Verenigde Staten een groot publiek aan. Met de compacte camcorders kan je direct video's uploaden op sites als YouTube en MySpace. Andere fabrikanten die dergelijke YouTube-camera's aanbieden zijn Kodak (Kodak Zi6) en Creative (Creative Vado HD).

Pure Digital wordt deel van Cisco's Business Group. Cisco betaalt ongeveer 590 miljoen dollar in aandelen voor Pure Digital Technologies.

Cisco