Interessant:

Garmin zumo 660 voor motorrijders geintroduceerd

nieuws 23 februari 2009 om 16:51

Navigatiefabrikant Garmin heeft de zumo 660 aangekondigd; een nieuw, compact navigatiesysteem dat speciaal is ontworpen door en voor motorrijders.

Het nieuwe model is gebaseerd op de succesvolle zumo 550-serie en combineert een 11 cm groot aanraakscherm met een 'handschoenvriendelijk' design, zoals extra grote bedienings­knoppen. De zumo 660 is te zien op de MOTORbeurs, die van 26 februari tot en met 1 maart wordt gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht.

Garmin Zumo 660

De Garmin zumo 660 kan ook linkshandig bediend worden en het scherm is ook bij fel zonlicht goed af te lezen. Verder helpen de nieuwe rijbaanassistent en het knooppuntbeeld motorrijders om veilig en tijdig de juiste rijbaan te kiezen bij een opkomende bocht of afslag. De realistische weergave van verkeersborden en kruispunten op de route maken het geheel nog duidelijker.

Het robuuste en waterbestendige toestel is voorzien van gedetailleerde wegenkaarten van Europa, met onder andere ruim 1,5 miljoen nuttige punten, inclusief benzinestations, hotels, restaurants, beziens­waardigheden en meer. In de meeste grote steden worden de gebouwen langs de route weergegeven in 3D-beeld. Je kunt voor de start van de rit kiezen voor uit de snelste route, de kortste route en een off-road route. De zumo 660 ondersteunt ruim 200 van Bluetooth voorziene GSM's, zodat je handsfree kan bellen aan de hand van de telefoonlijst in de GSM of vanuit de belhistorie.

De Garmin zumo 660 is naar verwachting beschikbaar in de lente van 2009, voor € 599,99.

portablegear.nl