Interessant:

Canon IXUS 100 IS en IXUS 95 IS komen

nieuws 19 februari 2009 om 12:59

Canon komt in het voorjaar met de 12.1 megapixel IXUS 100 IS, de dunste IXUS ooit, en de 10 megapixel IXUS 95 IS. Beide modellen zijn voorzien van de de nieuwe Smart Auto mode.

Canon IXUS 100 IS

De Canon IXUS 100 IS ondergebracht in een aantrekkelijke 18,4 mm brede roestvrijstalen body, afgewerkt in zilver, zwart, goud of rood. De Canon IXUS 95 IS heeft een stijlvolle body in zilver, grijs, blauw of roze en is gemakkelijk overal mee naar toe te nemen. Beide camera's zijn voorzien van een drievoudige optische zoom en Image Stabilizer om trillingen te neutraliseren.

Canon IXUS 95 IS

Dankzij de 10 en 12,1 megapixel ccd-chips is het mogelijk om grote A2+ prints te maken. Ook is het mogelijk om de foto's bij te snijden en nog steeds scherp af te drukken.

Beide modellen zijn voorzien van een nieuwe Smart Auto mode om zonder enige moeite buitengewoon fraaie foto's te maken. Deze mode maakt gebruik van Canons Scènedetectietechnologie om het beeld tot in detail te analyseren – helderheid, contrast, afstand en tint van het onderwerp worden allemaal gecontroleerd. De camera kiest vervolgens direct een van de 18 beschikbare programma's om er zeker van te zijn dat de instellingen voor de scène perfect zijn.

Gezichtsdetectietechnologie detecteert meerdere gezichten in beeld en past op basis daarvan de instellingen aan om zeker te zijn van het best mogelijke resultaat; bij de Digital IXUS 100 IS omvat deze technologie bovendien de functie Knipperdetectie die de teleurstelling van een verkeerd getimede portretfoto helpt voorkomen.

FaceSelf-Timer tenslotte vergemakkelijkt het maken van groepsfoto's of zelfportretten door voordat de foto wordt gemaakt te wachten tot de gebruiker in beeld komt. De functie voor het automatisch corrigeren van rode ogen verwijdert ongewenste rode ogen bij gebruik van de flitser, zowel tijdens als na het fotograferen.

"Met enkele van onze slimste technologieën ooit, kunnen liefhebbers van Digital IXUS nu kiezen voor twee onweerstaanbare nieuwe modellen: prestige, een elegant design of een prachtige stijl voor dagelijks gebruik," aldus Rainer Fuehres, Head of Canon Consumer Imaging Europe.

portablegear.nl