Interessant:

Windows Mobile 6.5 officieel gepresenteerd

nieuws 16 februari 2009 om 15:56

Microsoft-topman Steve Ballmer heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona Windows Mobile 6.5 officieel aangekondigd; de eerste Windows Mobile 6.5 toestellen zullen van LG en HTC komen.

Eind 2008 lekte al screenshots van Windows Mobile 6.5 uit. Nu heeft Steve Ballmer de mobiele software dus officieel gepresenteerd. Windows Mobile 6.5 biedt een sterk verbeterde gebruikerservaring en een nieuwe layout ten op zichte van Windows Mobile 6.1.

De belangrijkste vernieuwingen in Windows Mobile 6.5 zijn een nieuwe home screen met widgets die je kunt aanpassen aan je eigen wensen. Hiermee krijg je directe toegang tot bijvoorbeeld je e-mail (privé en zakelijk), voicemail, sms, maar ook RSS-feeds en Windows Live Messenger, een nieuw startmenu met een sterk verbeterde touchscreen-navigatie (het startmenu kan met Windows Mobile 6.5 helemaal worden ingesteld zoals je dat zelf wil), een vernieuwde Internet Explorer Mobile browser en verbeterde touchscreen mogelijkheden waarmee de telefoon eenvoudig met één hand kan worden bediend.

Daarnaast worden de Windows-telefoons uitgerust met de nieuwe diensten My Phone en Windows Marketplace. De gratis My Phone-dienst, onderdeel van Windows Mobile 6.5, stelt je in staat om belangrijke persoonlijke informatie (foto's, video's en sms'jes) via de telefoon op het web op te slaan, zodat je vanuit een Windows-telefoon en elke PC bij de data kan. Windows Marketplace is een nieuwe dienst van Windows Mobile 6.5, waarmee je de applicaties makkelijk kan zoeken, vinden en aanschaffen. Je krijgt toegang tot Windows Marketplace met een Windows Live ID.

Microsoft-partners LG en HTC zijn de eerste fabrikanten die Windows Mobile 6.5 introduceren op hun nieuwste Windows-telefoons (zoals op de HTC Touch Diamond2, HTC Touch Pro2 en LG GM730). Vanaf het begin van de tweede helft van dit jaar zullen deze en andere nieuwe Windows-telefoons beschikbaar zijn.

>>> Lees hier meer over Windows Mobile 6.5.

portablegear.nl