Interessant:

HTC Touch Diamond2 en HTC Touch Pro2 onthuld

nieuws 16 februari 2009 om 12:16

HTC heeft op het Mobile World Congress de opvolgers van de populaire Touch Diamond en Touch Pro onthuld; de nieuwe smartphones dragen de (weinig originele) namen HTC Touch Diamond2 en HTC Touch Pro2.

De HTC Touch Diamond2 is de volgende stap in de evolutie van de succesvolle HTC Touch Diamond. De Diamond2 draait net als de originele Touch Diamond op Windows Mobile 6.1 in combinatie met TouchFLO 3D, maar heeft een groter (3.2 inch) display dan de eerste Touch Diamond. Ook nieuw zijn een 5 megapixel camera, uitbreidbaar geheugen en een 50% betere accuduur.

HTC Touch Diamond2

De HTC Touch Pro2 is de opvolger van de succesvolle HTC Touch Pro. Ook deze zakelijke smartphone (met qwerty-toetsenbord) draait op Windows Mobile 6.1 en maakt gebruik van HTC's TouchFLO 3D-interface. De Touch Pro2 heeft nog wat fraaiere afgeronde vormen dan zijn voorganger. Naast een qwerty-toetsenbord kun je de Touch Pro2 ook bedienen via het 3.6 inch touchscreen. Verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger naast het grotere display zijn een langere accuduur en grotere toetsen om makkelijker te kunnen typen.

HTC Touch Pro2

Tijdens de presentatie werd ook al bekend gemaakt dat de toestellen 'Windows Mobile 6.5-ready' zijn en dat latere modellen ook met dit besturingssysteem worden uitgebracht. Modellen die nog met Windows Mobile 6.1 verkocht worden, kunnen later een gratis update krijgen tot Windows Mobile 6.5.

De consumentenadviesprijs van de HTC Touch Diamond2 bedraagt 449 euro inclusief BTW, exclusief abonnement. Het toestel is vanaf het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar in de Benelux. De HTC Touch Pro2 wordt begin van de zomer in de winkels verwacht en verkrijgbaar voor 599 euro inclusief BTW, exclusief abonnement.

portablegear.nl