Interessant:

Vodafone lanceert site met gratis mobiele applicaties

nieuws 5 februari 2009 om 13:08

Vodafone heeft de beta-versie van zijn handset-onafhankelijke Application Manager gelanceerd; de Application Manager is bedoeld om mobiel internet voor een breder publiek aantrekkelijker en relevanter te maken.

Met de Vodafone Application Manager kunnen vrijwel alle mobiele gebruikers in Nederland gratis applicaties downloaden die de toegang en het gebruik van mobiel internet op hun telefoon vergemakkelijken en verbeteren.

De Application Manager biedt je een overzicht van de voor jouw toestel beschikbare applicaties van Vodafone én derde partijen. De portal is toegankelijk via het reguliere én het mobiele internet. Op de mobiele site wordt jouw toesteltype automatisch herkend en worden alleen relevante applicaties getoond. Via de reguliere website kan je een SMS met hyperlink naar je telefoon laten sturen, waarmee ze de gewenste applicatie kunnen downloaden. De applicaties zijn gratis, afgezien van reguliere datakosten voor het downloaden van de applicatie en het gebruik.

In eerste instantie worden de volgende applicaties aangeboden: Vodafone TV, Vodafone Music, Live Messenger, Google Maps, YouTube, Vodafone Travelkit, ZYB adresboek, iLocal, NOS, Uitzending gemist, Pathé, Tunin.FM en de eveneens vandaag gelanceerde Telegraaf applicatie. Dit aanbod wordt de komende tijd verder uitgebreid.

Harry Odenhoven, Directeur Online Service Unit bij Vodafone Nederland: "Steeds meer mobiele internetgebruikers zijn op zoek naar relevante informatie die overal mobiel toegankelijk is. De huidige wildgroei aan mobiele besturingssystemen en browsers bemoeilijkt dit. Om het klanten makkelijker te maken relevante informatie te verkrijgen, zijn er allerlei applicaties beschikbaar. Wij maken deze applicaties nu voor iedereen inzichtelijk en gratis beschikbaar. Zo bieden wij aan een breed publiek een optimale mobiel internetervaring, zonder dat het nodig is hiervoor een nieuw toestel aan te schaffen."

De Applicatie Manager is onderdeel van de sectie Internet op je Mobiel op vodafone.nl en is ook te vinden op de homepage van live!, Vodafone's mobiele startpagina. Hier kan je uitgebreide informatie vinden over de mogelijkheden van internet op je telefoon, zoals algemene internet- en e-mailinstellingen en surftips.

mobiel-internet-vergelijk.nl