Interessant:

Sony Ericsson mag geen PSP Phone uitbrengen

nieuws 19 januari 2009 om 10:25

Sony Ericsson mag van Sony - het moederbedrijf dat het patent heeft op de PSP - geen PSP Phone maken; Sony staat Sony Ericsson niet toe om de populaire licentie te gebruiken.

Volgens onderzoek blijkt dat veel Playstation Portable-bezitters wel degelijk zitten te wachten op een PSP met belfunctionaliteiten. Zowel Sony als Sony Ericsson hebben erg te lijden onder de kreditiecrisis (Sony Ericsson boekte in 2008 een verlies van maar liefst 73 miljoen euro), dus beide kunnnen wel een nieuw topproduct gebruiken.

Niettemin staat Sony niet toe dat Sony Ericsson het PSP-merk gebruikt, omdat "ze het gevoel hebben dat de technische specificaties op dit moment niet goed genoeg zijn om het prestigieuze merk te gebruiken voor een telefoon".

Er gaan al lange tijd geruchten over een Playstation Phone, maar het ziet er dus niet naar uit dat dit binnenkort werkelijkheid wordt. Vorige jaar introduceerde Sony wel de verbeterde PSP-3000, die ook beschikt over microfoon.

Naschrift: de Sony Ericsson Xperia Play ("PlayStation Phone") is officieel geintroduceerd op het MWC 2011 in februari 2011.

Pocketgamer.co.uk