Interessant:

Palm introduceert fraaie Palm Pre

nieuws 9 januari 2009 om 09:51

Palm toonde gisteren op de CES 2009 in Las Vegas een nieuwe, innovatieve, smartphone, de Palm Pre. De Palm Pre ziet er on-Palms uit en biedt zeer uitgebreide specificaties in een aantrekkelijk jasje.

Palm Pre

De Palm Pre ziet er bijzonder fraai uit. In tegenstelling van het zakelijke, veelal saaie, design van de Treo 500v, de Centro en de Palm Treo Pro kiest Palm bij de Pre voor een speelse benadering. De afgeronde hoeken met het grote scherm geven de Pre een speelse en multimediale uitstraling. Zelfs met uitgeschoven (volledig) toetsenbord blijft het een leuk toestel om te zien.

Palm Pre - Opengeschoven keyboard

Qua specificaties pakt Palm flink uit. De Pre is voorzien van WiFi, GPS, een 3 megapixel camera, snel internet en 8 GB intern geheugen. Meest opvallende feature is echter de optionele inductie-oplader. Met de optionele inductie-oplader kan je de Pre namelijk opladen middels draadloze energie-overdracht.

De Pre draait op het nieuwe webOS besturingssysteem van Palm. Uitgangspunt van dit besturingssysteem is dat je telefoon het middelpunt van je leven is en niet de personal computer. Met de Palm pre haal je Contacten, agenda, mails en andere informatie dan ook uit je smartphone en niet uit je computer.

In eerste instantie zal de Palm Pre exclusief bij de Amerikaanse operator Sprint te koop zijn. Gezien de benarde financiele situatie bij Palm is de kans groot dat de Palm Pre ook in Nederland beschikbaar komt. De afgelopen jaren kwamen de meeste Palm producten ook in Nederland uit.

De voorlaatste innovatie van Palm, de Palm Foleo, is een vroege dood gestorven. Het product houdt de twijfelachtige titel van enige smartphone companion ter wereld. De Foleo was echter te duur en bood te weinig voordelen om de te hoge prijs te rechtvaardigen.

portablegear.nl