Interessant:

Olympus toont line-up 2009

nieuws 7 januari 2009 om 13:53

Vanmorgen heeft Olympus in Las Vegas 8 nieuwe compact camera's ge´ntroduceerd. Alle toestellen in de line-up voor 2009 zijn voorzien van Intelligent Auto Mode, die in elke situatie de juiste instellingen kiest.

De grootste gemeenschappelijke deler voor deze nieuwe line-up is dat alle modellen standaard een "INTELLIGENT AUTO MODE" áaan boord hebben zodat de fotograaf in elke situatie de juiste instellingen heeft.

Deze 'intelligente' automodus combineert de technologieŰn om gezichten te herkennen en schaduwen te reduceren en herkent zo automatisch de vijf meest gangbare situaties. Dit betekent dat je fraaie opnamen maakt zonder dat je de handmatige instellingen hoeft aan te passen

Erg handig is de zogenaamde Beauty mode, deze optie werkt eventuele oneffenheden weg nadat de opname is gemaakt. Deze functie herkent automatisch de gezichten van personen en zorgt ervoor dat de huidtinten fraaier, vloeiender en jeugdiger worden weergegeven. Vrijwel alle toestellen beschikken over deze nieuwe feature.

De meest geavanceerde camera's zijn te vinden in de Mju 'Classic' reeks. De Mju 9000 (10 x optische zoom!), de Mju 7000 (7 x optische zoom) en de Mju 5000 (5 x optische zoom) bieden alledrie een 12 megapixel ccd-chip en features als gezichtsherkenning, schaduwaanpassing, smile-shot. De robuuste Mju 'TOUGH'-serie wordt uitgebreid met de Mju TOUGH-8000 (12 megapixel, 3,6 x optische zoom) en Mju TOUGH-6000 (10 megapixel, 3,6 x optische zoom). De point-and-shoot reeks wordt uitgebreid met 3 toestellen, te weten de FE-5000, de FE-3010 en de FE-45.

portablegear.nl