Interessant:

Sexting: leerlingen verspreiden naaktfoto's per GSM

nieuws 17 december 2008 om 08:30

Onder scholieren heerst een nieuw fenomeen genaamd 'sexting': dit houdt in dat de veelal minderjarige jongeren naaktfoto's van zichzelf naar elkaar sturen per GSM.

Volgens onderzoek van onder meer CosmoGirl.com en National Campaign to Prevent Teen and Unplanned Pregnancy stuurt 22 procent van de Amerikaanse pubermeisjes en 18 procent van de puberjongens naaktfoto's of semi-naaktfoto's van zichzelf naar anderen per GSM of zet deze online. Een derde van de jongvolwassenen (20-26) zou dit ook doen.

De jongeren zien het zenden van de foto's slechts als digitaal fllirten. 39 procent van de tieners zegt wel eens op een dergelijke manier geflirt te hebben. 73 procent van de ondervraagde jongeren is zich bewust dat de foto's kunnen uitlekken, maar over het algemeen kiezen ze ervoor dat gevaar te negeren.

In oktober werd in Ohio nog een 15-jarig meisje aangeklaagd voor kinderporno omdat ze zich had schuldig gemaakt aan sexting. PortableGear stelde eerder de top 5 van het vreemdste GSM-gebruik op school samen.

Switched