Interessant:

TomTom kondigt online Route Planner aan

nieuws 5 december 2008 om 09:47

TomTom heeft de introductie van een nieuwe online routeplanner aangekondigd; de gratis online Route Planner maakt het mogelijk om eenvoudig voor vertrek een route te plannen en precieze reis- en aankomsttijden te ontvangen.

De routeplanner komt beschikbaar via http://routes.tomtom.com. In de eerste fase is de TomTom online Route Planner toegankelijk voor een geselecteerde groep gebruikers die meedoen aan een gesloten testprogramma (BETA testprogramma) die deze week van start gaat.

De TomTom online Route Planner houdt, bij het plannen van een accurate deur-tot-deur route naar ieder adres, rekening met actuele en historische informatie over verkeersstromen gedurende de dag. Uniek is de integratie van verkeersinformatie (door HD Traffic) en 500 miljard historische snelheidsmetingen van wegen over de hele wereld (door IQ Routes). Dit geeft je de mogelijkheid om gebaseerd op feiten in plaats van inschattingen hun route voor te bereiden. Dit resulteert in een zeer precieze voorspelling van reistijd. Daarnaast worden kaartcorrecties, die door TomTom gebruikers met Map Share zijn gemaakt, regelmatig ge´ntegreerd in de Route Planner. Hiermee heb je altijd toegang tot de meest actuele routes gebaseerd op de laatste kaartinformatie.

"De introductie van de online Route Planner markeert een belangrijke stap in onze strategie om onze met prijzen bekroonde navigatie beschikbaar te maken voor alle gebruikers, onafhankelijk van het platform dat ze hiervoor gebruiken", aldus Harold Goddijn, TomTom's Chief Executive Officer. "Mensen die geen navigatiesysteem hebben kunnen nu ook, voordat ze op weg gaan, profiteren van onze routes van hoge kwaliteit en zo beter dan ooit hun dag plannen."

Afhankelijk van het succes en de feedback van het BETA programma zal de online Route Planner geleidelijk uitgerold worden naar gebruikers wereldwijd. De routeplanner is op dit moment beschikbaar in zes talen, waaronder Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans.

TomTom Route Planner