Interessant:

TomTom WORK vrachtwagennavigatie nu beschikbaar

nieuws 1 december 2008 om 10:00

TomTom WORK, de business-to-business divisie van TomTom, heeft de beschikbaarheid van TomTom WORK vrachtwagennavigatie aangekondigd.

De oplossing bevat specifieke route-informatie voor trucks, zoals relevante gegevens over de doorrijhoogte en het maximale laadvermogen.

De software bevat nieuwe routealgoritmes waarmee vrachtwagenchauffeurs zoveel mogelijk kleine landwegen en smalle dorpjes kan mijden. Er wordt rekening gehouden met specifieke vrachtwagensnelheden zodat chauffeurs een zo realistisch mogelijke aankomsttijd krijgen. Ze hoeven alleen de afmetingen, maximum laadvermogen en het totale gewicht van de vrachtwagen in te voeren, en de software doet de rest. De chauffeur ontvangt vervolgens de slimste route en vermijdt 'obstakels' die de reis kunnen vertragen.

"We blijven actief in de ontwikkeling van vrachtwagennavigatie en kijken ernaar uit om vrachtwagenchauffeurs in de nabije toekomst additionele TomTom-technologieën en kaarten te leveren", aldus Thomas Becher, commercieel directeur van TomTom WORK.

De vrachtwagennavigatie-software is beschikbaar als upgrade via een SD-geheugenkaart. De SD-geheugenkaart bevat kaarten van Centraal- en West Europa en is ook verkrijgbaar in de Belenux. De oplossing is te koop via TomTom WORK partners voor 149 euro (excl. BTW).

TomTom WORK