Interessant:

Mobieltje stopt kogel en redt leven

nieuws 26 november 2008 om 08:30

Een 68-jarige man in het Amerikaanse Covington is gered doordat zijn mobiele telefoon in zijn vestbank een verdwaalde kogel voor hem opving.

De 68-jarige R.J. Richard was rustig met zijn tractor het gras op zijn landerijen aan het maaien, toen hij plotseling zo hard tegen zijn borst werd getroffen dat hij van de tractor afviel.

Aanvankelijk dacht de man dat het een steen was die met kracht omhoog was geploegd door de tractor. Toen hij zijn mobiele telefoon uit zijn zak haalde, bleek deze echter in gruzelementen te zijn geschoten door een .45 caliber pistool.

Doktoren zeiden dat twee dingen de man hadden behoed voor ernstige verwondingen: de telefoon en het feit dat de kogel uit een hoek kwam en niet recht van voren. De man dacht dat de kogel was afgevuurd door een jager naast zijn landerijen en was ervan overtuigd dat hij gered was door God.

In 2004 werd ook een Zuid-Afrikaanse man gered doordat zijn GSM een kogel opving en hetzelfde gebeurde in Florida in 2006 toen een GSM in het shirt van een slapende man een kogel opving.

The Huffington Post