Interessant:

Verkeersinformatie via Mobile Millennium op GSM

nieuws 12 november 2008 om 09:45

Mobile Millennium is een partnership tussen Nokia, Navteq en de Universiteit van Berkeley waarin GSM's worden gebruikt om verkeersinformatie vast te leggen.

Mobile Millennium maakt gebruik van mobieltjes die beschikken over GPS-ontvanger (zoals de Nokia N96, N95 en E71) om verkeersinformatie, voornamelijk files, vast te leggen. Het is de bedoeling dat het systeem niet alleen informatie verschaft over de hoofdwegen, maar ook over kleinere wegen waarover altijd minder informatie beschikbaar is.

Het project is ontstaan uit een samenwerking tussen Nokia, Navteq (dat in juli door Nokia werd overgenomen) en de Universiteit van Berkeley. De Mobile Millennium-software is gratis te gebruiken en werkt ook op GPS-telefoons die niet van Nokia zijn.

Voorlopig is Mobile Millennium een uniek Amerikaanse project en is het nog niet beschikbaar in Europa. Niettemin is het een interessante technische ontwikkeling, die wellicht in de toekomst ook perspectief biedt om verkeersinformatie te verschaffen op de overvolle Europese wegen. In Europa wordt in meerdere landen al wel gebruik gemaakt van TomTom Live HD, een vrijwel identieke techniek met data van Vodafone.

Nokia