Interessant:

GPS stuurt getrouwd stel het bos in

nieuws 10 november 2008 om 08:30

Een pas getrouwd echtbaar in Duitsland is op hun eerste huwelijksnacht hopeloos verdwaald geraakt in de bossen van Sauerland, omdat zij te veel op hun GPS vertrouwden.

De bruid en bruidegom waren onderweg naar een hotel om hun huwelijksnacht te vieren en volgde daarbij klakkeloos de aanwijzingen van hun navigatiesysteem.

Blijkbaar was het stel nog zo door elkaar in beslag genomen, dat het niet opviel dat zij over nauwelijks te berijden bospaden reden. Zij bereikten over deze zandpaden zelfs de top van de 834 meter hoge Langenberg.

Daar stonden ze voor een slagboom, maar de GPS zei nog altijd dat ze moesten doorrijden. Toen de wagen uiteindelijk kwam vast te zitten, belde het stel de politie. Die vond ze pas na twee uur zoeken en kon ze los trekken; daarna begeleidde ze het tweetal ook nog naar hun hotel.

Bestuurders die klakkeloos hun GPS volgden reden eerder ook al in de Maas, in de modder, in nat beton en in een meer. PortableGear verzamelde deze en andere opmerkelijke verhalen in de top 5 opmerkelijkste TomTom-verhalen.

De Standaard