Interessant:

Casio introduceert Z300, Z250 en Z85

nieuws 30 oktober 2008 om 13:53

Casio introduceert een drietal kleurrijke camera's, de EX-Z300, EX-Z250 en EX-Z85. Casio heeft de camera's uitgerust met een speciale functie voor nachtfoto's, een make-upfunctie, gezichtsherkenning en een extra groot lcd-scherm.

De EX-Z300 (10,1 effectieve megapixels) en EX-Z250 (9,1 effectieve megapixels) zijn voorzien van een unieke, razendsnelle beeldverwerkingsmodule, de EXILIM Engine 3.0. De Engine compenseert te veel of te weinig licht en schokkende bewegingen van trillende handen. Bovendien zorgt deze Engine bij beide modellen voor minder beeldruis. Haarscherpe foto's zijn het resultaat. Met de EX-Z300 en EX-Z250 staan ook gezichten altijd uitstekend op de foto. Fotografen kunnen eenvoudig de gezichtshuid egaler maken met de 'Make-up'-functie. Daarbij hebben ze de keuze uit twaalf instelniveaus.

De Casio EXILIM Zoom EX-Z85 (9,1 effectieve megapixels) herkent de gezichten van maximaal tien eerder gefotografeerde mensen. De 'Face Recognition'-functie geeft deze gezichten voorrang bij het corrigeren van scherpte en belichting. Zo weten fotografen zeker dat de gezichten van hun kinderen, vrienden of familie altijd scherp op de foto staan.

De 'Auto Shutter' is ook handig. Deze wacht met het maken van de foto tot het te fotograferen onderwerp stilstaat. Op dat moment maakt de camera de foto, de fotograaf hoeft niet eens meer af te drukken. Zo staan spelende kinderen, sportende vrienden en onrustige huisdieren altijd haarscherp op de foto.

De drie camera's waren reeds op de Photokina 2008 te bewonderen.

portablegear.nl