Interessant:

Jongeren radeloos bij verlies GSM

nieuws 30 september 2008 om 10:30

Uit onderzoek van Hi blijkt dat veel jongeren radeloos zijn als ze hun mobieltje zouden verliezen; Hi biedt daarom een online back-updienst aan.

Vriendennetwerken, chatdiensten en de mobiele telefoon vormen tegenwoordig een belangrijke basis voor vriendschappen van jongeren. Emailadressen en telefoonnummers zijn de spil van deze vriendschappen, immers zonder deze contactgegevens is er voor de meeste jongeren geen denkbare manier meer om nog in contact te komen met hun vrienden. De meerderheid van de jongeren is compleet radeloos als zij telefoonnummers van vrienden kwijt zouden raken. Daarom is het opvallend dat slechts 1 op de 5 hiervan een back-up maakt. Desgevraagd laat 73% van de jongeren aan Hi weten dat zij graag een 'tool' zouden hebben waarmee ze dit makkelijk kunnen doen. Vanaf vandaag biedt Hi uitkomst met Hi Telefoonboek; geen kabeltjes, geen bluetooth, maar gewoon via internet in één keer een online back-up van je contactenlijst maken.

Voor de meeste jongeren lijkt het een ver van hun bed show dat zij ooit hun telefoonnummers kwijtraken. Toch lijkt de kans op een dergelijk ongelukje wel degelijk aanwezig, de helft van de jongeren is het al eens overkomen; in 40% van de gevallen raakten zij alle nummers kwijt omdat de telefoon ineens kapot ging, van 34% werd de telefoon gestolen of raakte zij deze kwijt en bij een kwart van de jongeren gaat het om een eigen stommiteit. Met bijvoorbeeld een ongelukkige druk op de knop werd de hele contactenlijst gewist (22%). Hadden hun 'voorouders' een handige telefoonklapper met alle nummers op een rij, tegenwoordig zorgt slechts 20% van de jongeren dat hun contactenlijst ergens gedupliceerd staat.

Met de nieuwe dienst van Hi kan je als Hi klant telefoonnummers heel eenvoudig online opslaan. Geen kabeltjes of bluetooth, maar gewoon via internet automatisch een online back-up van de contactenlijst maken. Via hi.nl/telefoonboek ontvang je een sms met instellingen. Via het menu op de telefoon kan een online back-up van de telefoonnummers gemaakt worden. Op elk gewenst moment kan het online Hi Telefoonboek worden bijgewerkt met de mobiele contactenlijst. Naast telefoonnummers is het ook mogelijk om verjaardagen van vrienden in te voeren, indien gewenst kan zelfs een sms ter herinnering aan die verjaardagen ontvangen worden. Nieuwe telefoonnummers zijn zowel online als in de mobiele telefoon in te voeren. Het maken van een back-up en bijwerken van het Hi Telefoonboek is gratis. Wie geen onbeperkte internetbundel heeft, betaalt voor het verbruik van de data.

hi.nl/telefoonboek