Interessant:

Altijd je vrienden vinden met Hi

nieuws 19 september 2008 om 10:30

Hi introduceert een nieuwe dienst waarmee je altijd je vrienden kan vinden, zodat het makkelijker is om spontaan in levende lijve met je vrienden af te spreken.

Overvolle agenda's staan het spontaan afspreken met vrienden vaak in de weg. In gesprekken met Hi gaven jongeren aan graag een dienst te hebben die het mogelijk maakt om makkelijk hun vrienden te ontmoeten. Daarom heeft Hi een dienst ontwikkeld op de mobiele telefoon waarmee vrienden real time te lokaliseren zijn. De dienst van Hi werkt met behulp van zendmasten. Voordeel hiervan t.o.v. diensten die werken met GPS is dat iedereen er ongeacht het type toestel gebruik van kan maken. Een ander voordeel is dat de dienst actief kan blijven zonder dat dit batterij kost. Uiteraard kan de dienst ook uit worden gezet.

Vind je vrienden met Hi (Nokia N95 8GB)

De nieuwe dienst van Hi waarmee je je vrienden kunt lokaliseren maakt het voor iedereen makkelijker om spontaan in levende lijve af te spreken met vrienden. Het laat de actuele locatie van vrienden zien via een kaart op de mobiele telefoon of op hi.nl. Daarnaast kun je instellen dat je een sms-bericht ontvangt als er een vriend in de buurt is. Op die manier loop je elkaar niet mis of je kunt er juist voor kiezen een andere weg in te slaan. Mobiele telefoons die Java ondersteunen, kunnen de dienst gebruiken door het downloaden van een applicatie, wie geen Java heeft kan onder andere via internet op je mobiel de dienst gebruiken.

In oktober lanceert Hi een gratis bŔta van de dienst. Klanten van Hi kunnen deze versie testen en helpen daarmee de dienst te perfectioneren. Zij kunnen zich inschrijven voor op hi.nl/experiment. Op basis van de resultaten van het Xperiment wordt eind 2008 de consumentenversie ge´ntroduceerd.

Hi