Interessant:

LG mobiel voor gratis mobiele TV in Duitsland

nieuws 15 mei 2008 om 08:30

LG heeft in Duitsland de LG-HB620T uitgebracht, 's werelds eerste mobieltje dat DVB-T, een techniek waarmee je gratis televisie op je mobiel kan ontvangen, ondersteunt.

DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial) is de kosteloze variant van DVB-H (Digital Video Broadcasting-Handheld). DVB-H is sinds maart officieel door de Europese Commissie aangewezen als officiŽle standaard voor mobiele televisie in de Europese Unie.

LG-HB620T

De LG-HB620T wordt eerst uitgebracht in Duitsland, waar O2, T-Mobile en Vodafone de telefoon ondersteunen. Andere markten waar de telefoon waarschijnlijk uitgebracht wordt, zijn Frankrijk, Griekenland, TsjechiŽ en AustraliŽ. Nederland ligt voorlopig niet in de planning. De LG-HB620T ondersteunt naast DVB-T ook HSDPA, Bluetooth en hij heeft een 2 megapixel camera aan boord.

Recente aangekondigde mobieltjes die de 'betaalvariant' DVB-H ondersteunen zijn de Samsung P960 TV, Nokia N96 en E-TEN's Glofiish V900. Samsung introduceert in samenwerking met KPN eind mei MobielTV (DVB-H) in Nederland.

Unwired View