Interessant:

Dronkaard opgespeurd door eigen TomTom

nieuws 2 april 2008 om 08:30

De politie wist afgelopen weekend een 24-jarige dronkaard uit Tilburg op te sporen met behulp van zijn eigen TomTom. De man had een verkeersongeluk veroorzaakt en was daarna gevlucht.

De jonge Tilburger reed in de auto van een kennis en gaf bij een kruising geen voorrang aan een aankomende taxi, waarop hij de taxi aanreed. Daarop sprong de man uit de auto en vluchtte hij weg om de politie te ontlopen.

In de auto zat echter nog de ingestelde TomTom van de man; de politie kon het adres van de man dan ook achterhalen uit het geheugen van het navigatiesysteem. Op het meest recente adres trof de politie de dronken chauffeur aan. Omdat de man militair bleek te zijn, werd hij overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Medion introduceerde in november 2007 de Medion P4425, een navigatiesysteem met ingebouwde fingerprint-scanner. Daarmee kan een navigatiesysteem alleen gebruikt worden door de eigenaar; als de Tilburger dit systeem had gehad, had de politie hem dan ook niet kunnen traceren en zou zijn list geslaagd zijn.

NU.nl


Gerelateerde producten