Interessant:

AT kondigt Dual SIM mobieltjes aan

nieuws 28 maart 2008 om 10:30

Het jonge merk voor mobiele telefoons AT Telecom, dat sinds 2006 actief is in Nederland, introduceert twee nieuwe Dual SIM telefoons voor de Nederlandse markt. Deze zullen vanaf mei 2008 beschikbaar zijn.

Volgens AT is er in Nederland behoefte aan telefoons waarin twee sim kaarten kunnen worden geďnstalleerd. Zij noemen daarvoor een aantal oorzaken. Ten eerste hebben heel veel mensen een telefoon van de zaak en een privé telefoon. Nu moeten deze mensen twee telefoons met zich meenemen met alle lastige gevolgen van dien. Ten tweede kopen veel mensen een extra sim kaart omdat er onder bepaalde omstandigheden met een ander abonnement voordeliger gebeld kan worden. Dan is het prettig als beide sim’s in één toestel kunnen. Ten derde spelen privacy overwegingen een duidelijke rol. Mensen willen niet altijd met hun eigen nummer naar buiten bellen en aan de andere kant voor een bepaalde groep mensen juist wel herkenbaar zijn. En ten vierde is er in de grensgebieden een grote behoefte aan een Dual sim telefoon. Mensen die vaak de grens overgaan, beschikken meestal over een sim van beide landen aan de grens. Dat scheelt immers flink in de kosten.

AT-B4D

De directeur van Ambiance Technology, het bedrijf achter AT Telecom, Eric Schouten zegt erover: "Er wordt ons al langere tijd gevraagd wanneer we met dual sim telefoons gaan komen. Daarom ben ik er ook zo trots op dat we als relatief kleine speler een van de eerste zijn op de Nederlandse markt. We komen in eerste instantie met twee modellen, een ranke candybar de AT-B4D en de een stijlvolle slider de AT-S3D. Hiermee dekken we direct een groot gedeelte van de markt af. Beide toestellen bieden naast de dual sim functionaliteit nog tal van andere features. Deze toestellen zijn compleet, bieden veel voor een gunstige prijs en zijn kwalitatief zeer goed te noemen. Daarnaast biedt AT het unieke service concept hetgeen onze propositie nog aantrekkelijker maakt. Dit betekent dat de gebruiker van een AT mobiele telefoon binnen 48 uur over een nieuw AT toestel kan beschikken als blijkt dat het toestel functionele gebreken vertoond. Deze omruilservice wordt rechtstreeks door Ambiance Technology afgehandeld met de eindgebruiker."

AT-S3D

De AT-B4D is een complete candybar, geschikt voor UMTS en dual GSM tri-band 900/1800/1900 MHz. Het toestel beschikt over alle multimedia functionaliteiten, zoals een MP3, MPEG4 speler en FM radio. De AT-B4D heeft 2 camera’s aan boord, te weten een 2.0 megapixel hoofdcamera en een 300k camera aan de voorkant van het toestel voor Video Chat. De AT-S3D is een zeer stijlvolle slider. De AT-S3D is geschikt voor GPRS en dual GSM tri-band 900/1800/1900 MHz. Beide modellen zijn voorzien van een Micro SD/Transflash slot voor uitbreiding met extra geheugen.

Samsung introduceerde in Nederland eerder een Dual SIM model, de Samsung D880 DuoS. Ook gaan er geruchten over een nieuwe Dual SIM candybar van de Samsung, de Samsung P240.Lees ook de test uit juli 2008 waarbij PortableGear verschillende dual sim-telefoons met elkaar vergelijkt.

portablegear.nl