Interessant:

Voicemail als tekst dankzij SpinVox

nieuws 11 februari 2008 om 18:31

SpinVox greep het Mobile World Congress aan om zijn voice-to-screen dienstverlening aan Europa te tonen. SpinVox heeft een techniek ontwikkeld die het mogelijk maakt om allerlei gesproken berichten om te zetten in tekst. Zo maakt SpinVox het mogelijk om gesproken voicemail-berichten als tekstberichten af te leveren, te bewaren en te beheren.

In Europa kunnen alleen Spaanse Vodafone-klanten gebruik maken van de diensten van SpinVox. Buiten Europa kunnen mobiele bellers in Australië, Zuid-Afrika en Canada al langer vertrouwen op de voice-to-screen diensten van SpinVox.

Er zijn al langer bedrijven die diensten aanbieden die spraak in tekst omzetten, SpinVox odnerscheidt zich van deze bestaande bedrijven met een techniek die zij "live learning" noemen. Via live learning kan SpinVox garanderen dat hun spraak-naar-tekst software altijd actueel is, het systeem leert namelijk nieuwe woorden, uitdrukkingen, zegswijzen en is zelfs in staat om intonaties te onderscheiden.

Naast het omzetten van voicemail in tekstberichten, kan SpinVox ook gebruikt worden als persoonlijke memodienst. Je belt een speciaalnummer, spreekt een berichtje voor jezelf (of een ander) in en geeft aan wanneer dit gesproken bericht als tekst afgeleverd dient te worden. Via SpinVox Blast kun je een hele groep mensen in een keer bereiken. SpinVox Blog en Social Networks maken het mogelijk om je gesproken berichtjes direct op je blog of Facebook-pagina te zetten.

Momenteel kan SpinVox omgaan met Engels, Frans, Duits en Spaans. Nog dit jaar zal het aantal ondersteunde talen uitgebreid worden, concrete plannen voor een Nederlandse lancering zijn er nog niet. SpinVox hoopt eind 2008 zijn klantenbestand tot 250 miljoen uit te kunnen breiden.

Allterp Corp kwam eind 2007 ook al met een dergelijke dienst, genaamd Voice2TXT.

portablegear.nl


Gerelateerd nieuws