Interessant:

Mobiele games steeds populairder

nieuws 6 december 2002 om 21:53

Mobiele spelletjes lijken na ringtones en logos de nieuwe cashcow te worden in de mobiele telecomwereld.

Dit is althans de mening van onderzoeksbureau Analysis. Volgens Analysis zal er volgend jaar 255 miljoen euro worden omgezet in de mobiele spelletjes business. Dit bedrag zal in 2005 opgelopen zijn tot 3 miljard.

De markt voor ringtones en logos is op dit moment goed voor 1,2 miljard euro. Deze markt groeit echter langzaam. Dit in tegenstelling tot de voorspelde groei van de gamesmarkt.

De meeste games zijn op dit moment nog onderdeel van de telefoon. Dit zal binnenkort verleden tijd zijn, voorspelt hoofdonderzoeker Bond van Analysis. Veel telefoons ondersteunen JAVA, waardoor het mogelijk wordt nieuwe software, waaronder games, op de handset te installeren.

Zo biedt O2 op dit moment bijvoorbeeld downloads aan van Atari spelletjes voor 2,50 euro per download met een speeltijd van een maand. Het adoptieproces van mobiel gamen wordt nog eens versterkt door de opkomst van polyfone telefoons met kleurenschermen.

Analysis ziet verder een gouden toekomst weggelegd voor MMS diensten en diensten waarbij meerdere media worden gecombineerd.

Telecom Paper