Interessant:

Mobieltje ontvangen op contactlens

nieuws 24 januari 2008 om 08:30

Er is een contactlens ontwikkeld waarin electronische circuits kunnen worden opgenomen, zodat je bijvoorbeeld het display van je mobieltje direct op je netvlies kan ontvangen.

"Als je door de lens kijkt, zie je wat op je display te zien is met je directe omgeving op de achtergrond," zegt Babk Parviz, assistent-professor elektronische engineering aan de Universiteit van Washington. Er zijn ook andere mogelijkheden voor de virtuele displays. Bestuurders of piloten kunnen kunnen bijvoorbeeld direct de windsnelheid op hun netvlies ontvangen. Developers van videogames kunnen de contactlenzen gebruiken om een virtuele wereld te creŽren zonder beperking van beweging.

De lens is tot nu toe een prototype, maar de ontwikkeling is in volle gang. Het 'bionische oog' in en uit doen moet net zo makkelijk worden als het inbrengen en uithalen van normale contactlenzen, aldus Parviz. De lens bouwen was een uitnodiging, omdat organisch materiaal dat veilig is om te gebruiken in een mensenlijk lichaam erg delicaat is.

In december 2007 onderzochten Zuid-Koreaanse onderzoekers ook of het mogelijk was om digitale bestanden, zoals MP3s, door het menselijk lichaam heen te transporteren.

Cellular-News