Interessant:

Belverslaafde belt voor 12.000 euro

nieuws 28 december 2007 om 09:30

K.M., een ernstig belverslaafde, moet 12.000 euro betalen aan KPN omdat hij in slechts een maand tijd in drie verschillende telefooncentrales van KPN voor dit bedrag gebeld heeft naar sekslijnen en zijn familie in Marokko.

De ernstig aan 0906-lijnen verslaafde beller moet daarom het telefoonbedrijf schadeloos stellen en daar bovenop moet hij ook nog eens een taakstraf uitvoeren. De ergste straf is echter dat hij alles ook nog aan zijn vrouw moeten vertellen. "Die nog van niets weet" aldus de bedremmelde K.M. Hij vertelde zijn vrouw dat hij in de kroeg zat, als hij weer een avond zat te bellen in de telefooncentrale.

K.M. was eerder werkzaam voor KPN. Hij had zijn deurpas nog behouden, waardoor hij makkelijk in de telefooncentrales kon komen om te bellen. Omdat de rekening van zijn gsm al aardig opliep, besloot hij in telefooncentrales te gaan bellen. De man vergat ook weleens de hoorn op de haak te leggen, waardoor de rekeningen erg hoog opliepen en hij door de maand viel.

De enige die voordeel heeft, is de sekslijn. Deze ontvangt enkele dubbeltjes voor elke minuut van eengesprek. Zij mogen de inkomsten houden. In Canada kreeg een jongen eerder deze maand een rekening van 57.000 euro voor het gebruik van zijn mobieltje.

AD Gouda