Interessant:

Vrouwen betere multi-taskers

nieuws 26 november 2007 om 08:30

Vrouwen zijn betere multi-taskers dan mannen en mobieltjes helpen ons betere multi-taskers te worden. Dat blijkt uit een online onderzoek van Nokia in twaalf verschillende landen.

Uit de resultaten van de door Nokia wereldwijd gehouden enquête blijkt dat vrouwen beter zijn in multi-tasking dan mannen. 60% van de respondenten, zowel man als vrouw, gaf aan dat vrouwen beter zijn in multi-tasking. Slecht 6% van de vrouwen dacht dat mannen beter waren in meerdere dingen tegelijkertijd doen.   Bijna driekwart (74%) van de deelnemers gaf aan dat een mobiele telefoon hen beter maakte in multi-tasking. 63% dacht minder productief te zijn zonder een mobieltje bij de hand. Maar liefst 80% gaf aan dat een mobieltje hen in staat stelde een goede balans tussen werk en sociaal leven te bereiken.

Volgens het onderzoek helpt een mobieltje om de productiviteit op te schroeven. 62% van de deelnemers gaf aan twee of drie andere activiteiten te verrichten terwijl ze mobiel bellen, zoals internetten of winkelen. Driekwart van de vrouwen zei eten te koken en de helft gaf aan hun make-up te doen onder het mobiele bellen.

Deelnemende landen aan het onderzoek waren het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Finland, Italië, China, Brazilië, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, de VS, Zweden en Noorwegen.