Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Sony biedt onbeperkt muziek dowloaden

nieuws 15 november 2007 om 14:00

Sony biedt in samenwerking met Planet Music onbeperkte muziek-downloads. Gebruikers sluiten een maandelijks abonnement af om vervolgens te kunnen downloaden naar de nieuwe Sony Walkmans.

Planet biedt deze \'Music To Go\'-abonnementsservice als eerste in Nederland aan. Voor dit abonnement wordt een maandelijks bedrag betaald om onbeperkt muziek te beluisteren via de PC en te downloaden naar de nieuwe Sony Walkman.\'

De Walkmans controleren door middel van de ingebouwde DRM-technologie of het abonnement nog steeds actueel is. Dit gebeurt zodra de Walkman is verbonden met een PC en er is ingelogd bij Planet Music. Wanneer de gebruiker zijn betalingen stopt, vervalt het recht om de muziek te beluisteren en worden de bestanden aan het einde van de maand onbruikbaar. Gebruikers moeten dus wel minstens één keer per maand inloggen om de muziek te behouden.

De muziek is zonder extra software te downloaden via elke pc. Gebruikers kunnen overal inloggen en muziek beluisteren via de PC of downloaden naar de Walkmans. Vooralsnog zijn de nieuwe Sony netwerk-Walkmans, NWZ-S510 en NWZ-A810 de enige muziekspelers die zijn uitgerust met de speciale DRM-technologie.

\"De Planet Music-service is voor iedereen toegankelijk. De gebruikers loggen in op de Planet Music-site en kunnen overal hun favoriete muziek downloaden. Als je dus een leuk nummer hoort terwijl je op vakantie bent kun je in internetcafé datzelfde nummer gelijk op je Walkman downloaden\", zegt Marc Regeur, Marketing & Sales Manager Audio Marketing Europe. \'Voor de prijs van één album per maand ligt de hele muziekwereld voor je open\'.