Interessant:

De nieuwe Zune 80 GB

nieuws 12 november 2007 om 10:00

Microsoft start met de verkoop van drie nieuwe Zune spelers, de Zune 4 GB, de Zune 8 GB en de Zune 80 GB. Tegelijkertijd is de Zune Marketplace muziekwinkel aangepast.

Centraal in de Zune beleving is het delen en ontdekken van entertainment ervaringen. Alles van de Zune is gericht op verbinding maken, bijvoorbeeld met je vrienden, je muzieknummers en met andere Zune spelers. Met de Zune is het mogelijk om audio CD's te rippen en om muziek en video's te kopen op de Zune Marktplaats.

De Zune 80 GB is voorzien van een 80 GB harddisk. Ten opzichte van de originele 30 GB Zune is het scherm vergroot en zijn draadloze verbindingsmogelijkheden toegevoegd. De Zune 4 en 8 GB zijn de eerste flashspelers van Microsoft. De mediaspelers combineren een compact design met een vrolijke vormgeving en draadloze mogelijkheden.

Het basisprincipe van de Zune is sharing. Je kan makkelijk draadloos muziek delen met je vrienden of met alle anderen in je nabijhand die ook een Zune hebben. De Zune kan je alle mensen in de buurt die ook een Zune hebben, automatisch op een radar laten zien. Als je echter niet gevonden wil worden, is het ook mogelijk om de radar van je Zune uit te zetten. Daarnaast is het mogelijk om je Zune in een Xbox 360 te pluggen en zo de muziek van je favoriete games te customizen.

Het nieuwe Zune assortiment was begin oktober al aangekondigd.