Interessant:

Samsung en B&O met designtelefoon

nieuws 4 oktober 2007 om 09:37

Samsung en Bang & Olufsen introduceren de Serenata, dé mobiele telefoon met een voortreffelijk geluid en een state of the art design.Puur geluid staat voorop bij deze muziektelefoon die past bij iedere high-end levensstijl, thuis en onderweg.

"Samsung en Bang & Olufsen delen de passie voor innovaties en gebruiksvriendelijke technologieën" zegt Geesung Choi, President Telecommunications Network Business van Samsung Electronics. "De Serenata is een andere kijk op mobiele telefonie, zoals we die twee jaar geleden met de Serene, een telefoon en muziekspeler in één, hebben ingezet."

Samsung Serenata

"We hebben hoge verwachtingen van de Serenata, juist omdat het toestel het resultaat is van een samenwerking waarin we grenzen hebben verlegd om tot spannende unieke producten te komen", aldus Torben Ballegaard Sørensen, CEO van Bang & Olufsen.

De Serenata weerspiegelt de innovatieve benadering van een persoonlijke Music Player. Met een voorliefde voor design en technologische kennis maken de bedrijven van muziek voor thuis of onderweg een compleet nieuwe belevenis.

Het toestel is uitgerust met een ingebouwde hifi-speaker en een voortreffelijk bassysteem waarmee deze telefoon natuurlijk geluid weergeeft zonder vervorming. Dankzij deze state-of-the-art-technologie wordt muziek afgespeeld zoals op een volwaardige stereo-installatie. Met het geïntegreerde luidsprekersysteem of met de stereo EarSet 2 klinkt muziek als in een muziektheater of concertzaal.

Met de clickwheel-navigatie blijft alle snelheid en vrijheid om van muziekfunctie te wisselen behouden. Het basisidee is dat de Serenata simpelweg met één hand te bedienen moet zijn. Het clickwheel wijst de weg door menu’s, muzieklijstjes, gesprekken en berichten. Het clickwheel zelf is voorzien van een sensi-touch-technologie. Het grote display kleurt per modus in een andere kleur op. Blauw is de telefoonmodus, rood is de muziekmodus. Het door Samsung ontwikkelde 2,4 inch display met eigen sensi-touch-technologie geeft albumhoezen in hoge resoluties weer.

Met de kenmerkende hifi-speakers is het mogelijk om de Serenata als conference call-toestel te gebruiken. En via de PureMusic-functie blijft het toestel ongestoord muziek afspelen. Inkomende telefoontjes of berichten slaat de Serenata op.

De Serenata is vanaf november 2007 verkrijgbaar.