Interessant:

Ook MMS bij O2

nieuws 1 oktober 2002 om 20:04

Na Ben introduceert nu ook O2 de mogelijkheid om MMS berichtjes te versturen en te ontvangen. Vanaf vandaag kunnen zowel de postpaid als de prepaid klanten gebruik maken van de MMS service.

Met MMS kunnen foto’s en andere beelden, maar ook muziekfragmenten verstuurd en ontvangen worden. Ook is het mogelijk beelden te bewerken. Hiervoor dient gebruik gemaakt te worden van een speciale MMS-telefoon of de O2-portal.

De portal van O2 biedt een unieke aanvulling op MMS via de mobiele telefoon. Met behulp van speciale MMS-pagina’s kunnen klanten (prepay en postpay) én niet-O2-klanten, mensen met én zonder MMS-telefoon berichten samenstellen en versturen.

Voorbeelden van MMS-telefoons zijn de Nokia 7650 (met geďntegreerde digitale fotocamera), de Sony Ericsson T68i (met losse digitale fotocamera), de Sharp GX1 (met geďntegreerde digitale fotocamera, exclusief voor O2). Andere toestellen als de Nokia 7210, 6610 en 3510i, de Sony Ericsson T300 en de Siemens S55 zullen snel volgen.

De kosten van MMS van O2 zijn als volgt. Een MMS-je van een mobiele telefoon naar een ander mobieltje, naar een website of e-mail kost euro 0,45. MMS-alerts over bijvoorbeeld weer of voetbalnieuws- en uitslagen kosten euro 0,55. De kosten van MMS-premiums zoals ringtones, screensavers en greetingcards bedragen euro 1,10 per keer. Het ontvangen van een MMS-je kost niets. Voor MMS-en in het buitenland (alleen mogelijk voor postpay) wordt een extra bedrag in rekening gebracht voor het GPRS-verkeer bij het verzenden en ontvangen.

O2