Interessant:

Weer actie tegen GSM diefstal

nieuws 1 oktober 2002 om 15:40

De politiekorpsen in de vier grote steden zijn met een nieuwe actie tegen GSM diefstal gestart. De korpsen hebben gezamelijk een site opgericht waarop je kan zien of je mobiel gestolen is.

De actie van de korpsen Amsterdam-Amstelland, Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond en Utrecht, omvat verschillende onderdelen, waaronder een mediacampagne.

In de campagne geeft de politie informatie over de preventieve 'wapens' Yunu en Imei. Daarmee kun je zelf snel en eenvoudig er voor zorgen dat je GSM geen interessante buit meer is voor een straatrover en een heler.

Deze campagne is een uitgebreid vervolg op de actie met de SMS-bombardementen. De politie startte daar vorig jaar mee en oogstte veel succes.

De SMS-bombardementen gaan als onderdeel in de nieuwe campagne onverminderd door. Daarnaast beschikt de politie over een landelijke database, waarin gestolen toestellen worden opgenomen.

Daarnaast ontwikkelden de vier korpsen lesmateriaal voor middelbare scholen. Centraal daarin staat de veertienjarige Whitney. Ze zat elf maanden in een jeugdgevangenis voor straatroof en betaalde De prijs van een GSM. Dit is ook de titel voor de videofilm die bij dit lespakket hoort.

Gekoppeld aan het lespakket is een regionale prijsvraag met een totaalbedrag van E 10.000 voor die klas of school die met de beste preventie aanpak komt.

YUNU & IMEI