Interessant:

Britney Spears in actie tegen MP3

nieuws 27 september 2002 om 12:30

De Amerikaanse muziek industrie heeft niemand minder dan Britney Spears in stelling gebracht om te wijzen op de slechtheid van online muziek piraterij.

Spears, zal met onder andere rapper Nelly en hip-hopper Missy Elliott, een rol spelen in een reclame campagne tegen online muziek piraterij. De grootste platenlabels van de wereld financieren de campagne.

Deze labels zien de -in hun ogen- illegale uitwisseldiensten als de grootste oorzaak voor de dalende muziekverkopen. Zelfkritiek over de te hoge prijzen of de strikte licentievoorwaarden is er zoals altijd niet bij.

Schattingen van de industrie spreken van 2,6 miljard illegale downloads per maand, via Kazaa, WinMX en andere Napster klonen.

Hilary Rosen van de Recording Industry Association of America (RIAA) zegt dat de spotjes bedoeld zijn om de mensen bewust te maken van de diefstal die ze plegen. Rosen vergelijkt het downloaden van een MP3tje met het stelen van een CD uit de winkel.

Er zal ook een printcampagne worden gelanceerd. In deze advertenties valt te lezen 'Who really cares about illegal downloading?'. Vervolgens wordt er dan een lijst met 90 bekende songwriters en artiesten opgesomd, waaronder Eminem en Madonna.

Reuters