Interessant:

RadioMX nu ook in Canada

nieuws 26 september 2002 om 18:49

Het MP3 software bedrijf Musicmatch biedt samen met Bell Canada vanaf woensdag de betaalde muziekdienst RadioMX ook in Canada aan. RadioMX het best te beschrijven als een radiostation dat volledig op je eigen smaak is afgestemd.

De dienst is bijzonder omdat het niet mogelijk is een specifiek nummer te beluisteren. Een gebruiker geeft zijn muzikale voorkeuren op (bijvoorbeeld artiesten of genre) en krijgt vervolgens willekeurige nummers te horen die voldoen aan die voorwaarden.

Voor deze radio-opzet is gekozen om de abonnementskosten laag te houden. Een gepersonaliseerd radio station hoeft minder licentiegeld te betalen dan een volledige downloadservice zoals Napster.

Radio MX is verkrijgbaar voor 7,95 Canadese dollar per maand. Dat is omgerekend 5 euro. Een jaarabonnement kost omgerekend 38 euro. De songs op RadioMX worden geselecteerd uit een database met 100.000 songs. Deze 100.000 liedjes zijn weer gebaseerd op de voorkeuren van 2,5 miljoen Musicmatch gebruikers.

In de Verenigde Staten is RadioMX al een flinke tijd bezig. RadioMX USA heeft daar al 175.000 betalende gebruikers. De dienst kost in de VS overigens slechts 3 dollar 30 per maand.

The Globe