Interessant:

Apple verbaast pers met nieuwe Apple iPod touch

nieuws 5 september 2007 om 19:57

Tijdens een groot persevent in Londen heeft Apple toch de lang verwachte iPod touch ge´ntroduceerd. De iPod touch heeft vrijwel dezelfde formfactor als de iPhone, maar richt zich enkel en alleen op muziek- en videoplayback.

De Apple iPod touch wordt het nieuwe vlaggenschip van de populaire Apple iPod muzieklijn. De touch lijkt erg op de iPhone, maar is toch nog iets dunner (slechts 8 millimeter). Interessanter is het 3,5" breedbeeld en de WiFi ondersteuning.

Apple iPod touch

Dankzij het grote scherm zal video's kijken een ware verademing zijn. De WiFi ondersteuning biedt enerzijds de mogelijkheid om draadloos bestanden op de iPod touch te zetten. Daarnaast kan je de touch gebruiken als internet tablet, wat een hele nieuwe dimensie toevoegt aan de Apple iPod lijn.

De iPod touch zal de komende weken wereldwijd verkrijgbaar worden. De iPod touch is verkrijgbaar in twee versies: 299 euro voor de 8 GB versie en 399 euro voor de 16 GB versie. De Nederlandse lancering van de touch staat gepland voor eind september.

Eerder op de avond kondigde Steve Jobs al een nieuwe Apple iPod classic en een nieuwe Apple iPod nano aan.

Engadget