Interessant:

Apple iPod zesde generatie ziet levenslicht

nieuws 5 september 2007 om 19:49

De succesvolle Apple iPod is de zesde generatie ingegaan. In Londen toonde Steve Jobs de nieuwe Apple iPod classic. Met name de software is flink op de schop genomen door de toevoeging van de zogenaamde Coverflow interface.

De Apple iPod classic komt in een 80 en een 160 GB uitvoering. Het uithoudingsvermogen van de batterij bedraagt 30 uur voor muziek en 6 uur voor video. De behuizing is wat compacter dan zijn voorganger, en -chique- volledig van metaal.

Apple iPod classic

Met Cover Flow kun je door je digitale muziek en videocollectie bladeren, net zoals je je cd's of dvd's bekijkt. Cover Flow geeft alle albumillustraties in je muziekcollectie weer in een handig venster dat eruitziet als een verzameling cd's of een jukeboxselectie. Gebruik de pijltjes naar links en naar rechts of de alfabetische schuifbalk om door je albumhoezen te bladeren. Heb je gevonden wat je zocht, dan klik je op de illustratie om het album af te spelen.

Eerder op de avond kondigde Steve Jobs al een nieuwe Apple iPod nano aan. Iets later zag de Apple iPod touch het levenslicht.