Interessant:

Apple toont nieuwe iPod nano

nieuws 5 september 2007 om 19:36

Tijdens een perspresentatie in Londen heeft Steve Jobs een volledig vernieuwde Apple iPod nano aangekondigd. De nieuwe nano biedt meer geheugen en video-afspeelmogelijkheden.

Tijdens de presentatie gaf Jobs aan niet stil te blijven zitten ondanks het succes van de portable Apple producten. De topman van Apple gaf aan dat er van de nano meer dan 110 miljoen exemplaren zijn verkocht sinds de introductie.

Apple iPod nano

De Apple iPod nano krijgt een facelift, zowel van binnen als van buiten. Zo kan de nieuwe nano video's afspelen op een groter en helderder scherm. De behuizing zal volledig metaal worden. De nieuwe nano lijkt erg op de huidige iPod, met een breedbeeldscherm en het iconische clickwheel onderaan de speler. Met 24 uur muziekplayback kan je met de nano een aardige tijd vooruit.

Navigeren door je bestanden is op de iPod nano eenvoudig door de toevoeging van Coverflow. Met Cover Flow kun je door je digitale muziek en videocollectie bladeren, net zoals je je cd's of dvd's bekijkt. Cover Flow geeft alle albumillustraties in je muziekcollectie weer in een handig venster dat eruitziet als een verzameling cd's of een jukeboxselectie. Gebruik de pijltjes naar links en naar rechts of de alfabetische schuifbalk om door je albumhoezen te bladeren. Heb je gevonden wat je zocht, dan klik je op de illustratie om het album af te spelen.

Later op de avond kondigde Steve Jobs de nieuwe Apple iPod classic en de langverwachte volledig nieuwe Apple iPod Touch aan.

Pocket Lint