Interessant:

Onenigheid over komst iPhone Nano

nieuws 12 juli 2007 om 09:05

Slechts een dag na de eerste geruchten over de komst van een iPhone Nano steggelen marktanalisten over de mogelijke komst van deze goedkopere iPhone. Een medewerker van economisch specialist JP Morgan kondigde aan dat Apple een iPhone in de planning had, andere medewerkers van JP Morgan twijfelen echter aan de vondsten van hun collega.

De iPhone Nano zou gebaseerd zijn op de iPod Nano mediaspeler en daardoor maximaal 300 dollar kosten. Andere analisten in dienst van JP Morgan zijn echter allerminst gelukkig met deze uitspraken, zij verwachten namelijk dat Apple pas op de lange termijn een goedkopere versie van de iPhone zal uitbrengen.

Volgens de kritische analisten zou het uitbrengen van de iPhone Nano op korte termijn, leiden tot interne verliezen bij Apple. Consumenten zouden namelijk minder snel kiezen voor nieuwe iPod's, omdat de iPhone Nano zo betaalbaar is. Zolang Apple de iPhone Nano niet uitbrengt, blijft de verkoop van iPod's gelijk. Deze JP Morgan analisten verwachten juist dat Apple eerder een duurdere 3G/UMTS versie van de iPhone zal uitbrengen, wellicht al in de eerste helft van 2008.

Webwereld